A hennapép elkészítése
Diana 2006.12.04. 19:00
Figyelem...!
Anyagok:
-
Fekete tea: lehetõleg indiai
-
Erõs kávé: lehetõleg instant
-
Tamariszkuszbalzsam: sötétíti a mintát, szárított, vagy koncentrált formában kapható
-
Eukaliptuszolaj: Sötét üvegeset kell venni
-
Õrölt és egész szegfûszeg: a színhatást fokozza
-
Cukor + citrom fixáló: a citromsav segíti a henna behatolását a bõrbe, a cukor megakadályozza, hogy a minta idõ elõtt leperegjen.
-
Sûrû szita: a hennaport érdemes átszitálni, amíg megközelíti a liszt állagát. Nejlonharisnyán is átszitálhatjuk a hennát. Ez a munka idõigényes, de megéri a fáradtságot
-
Mehnditölcsér: Kisméretû habzsákra emlékeztet, házilag is elkészíthetõ, a leírását is megtalálod ezen az oldalon.
-
Arctisztító párna: a tölcsérbõl kiszivárgó pépet, vagy az elrontott mintát tudjuk letörölni vele
-
Fogvájó: a túl vastagra sikerült vonalakat tudjuk korrigálni
-
Papír zsebkendõ: a felesleges folyadék felitatására.
Tölcsér elkészítése: Némi gyakorlatot kíván, szánjunk rá egy kis idõt, mert nem biztos, hogy elsõre sikerül.
-
Erõs nejlonból vágjunk ki egy 12*15 cm-es téglalapot.
-
Tekerjük fel az átlója mentén úgy, hogy a hegyénél lévõ lyuk tûhegynyi legyen, a felsõ széle pedig kb. kétujjnyi széles. Ragasztószalaggal rögzítsük a hajtások és az illesztések mentén.
-
Kiskanállal töltsük meg a tölcsért kb. félig a péppel
-
A szélesebb végét kétoldalt hajtsuk be, majd hajtogassuk le, amíg a pép légmentesen össze nem áll.
-
Ellenõrizzük a tölcsért, nem ereszt-e valahol, a ragasztást szükség szerint ismételjük, nehogy a henna használat közben a kezünkre folyjon.
-
Ha a lyuk nem elég nagy, tágítsuk tûvel.
|